Ontdek Creatief Schrijven

Creatief schrijven is meer dan alleen het vormen van zinnen; het is een manier van zelfontdekking, expressie en verbeelding. Het is een prachtige manier om jouw verhaal te verkennen en uit te drukken door de kracht van woorden. Cliënten ervaren het schrijven naast ontspannend ook als inzichtgevend, verhelderend en bevrijdend.

Individuele mogelijkheden

Ontdek de verscheidenheid aan mogelijkheden voor een persoonlijke schrijfervaring

Groeps mogelijkheden

Ontdek jouw schrijftalent: Doe mee met een van de inspirerende groepsbijeenkomst

Schrijven naar de verhalen van Toon Tellegen

Laat je creativiteit bloeien tijdens de workshop creatief schrijven, geïnspireerd door de betoverende dierenverhalen van Toon Tellegen. Ontdek hoe je jouw eigen verhaal kunt schrijven en laat je verbeelding de vrije loop terwijl we ons laten inspireren door de charmante en diepgaande vertellingen van Tellegen. 

Nieuwe datum volgt

Basiscursus Luisteren naar je pen© 

 

De basiscursus Luisteren naar je pen© laat je kennismaken met verschillende schrijftechnieken. Je proeft hierbij als het ware van verrassende creatieve manieren van het (dagboek)schrijven en het geeft je ideeën om deze thuis toe te passen.

Luisteren naar je Pen© (de titel zegt het al) laat horen wat er in je leeft. Je geschreven tekst is vaak verrassend, geeft inzichten en is verhelderend.

Ben je nieuwsgierig geworden wat Luisteren naar je Pen© voor jou kan betekenen? Meld je dan aan via Contact. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op. 

 

 

Locatie: Haren (Groningen)

Data: 5 keer (in overleg)

Tijd: 10u-12.15u

Kosten: 165 euro per persoon

 

 

 

 

 

Schrijven bij Rouw en Verlies 

In het leven kom je allerlei vormen van verlies tegen. Of het nu het verlies van een geliefde is, je baan, je huisdier, je gezondheid of een relatie die eindigt. In zulke tijden lijkt alles op z'n kop te staan. Het helpt enorm als er mensen zijn die naar je willen luisteren, maar dat lukt niet altijd. Veelal vinden mensen het moeilijk om te luisteren wanneer er sprake is van groot verdriet. Dan kan schrijven een uitlaatklep zijn.  Het opschrijven van wat je doormaakt kan enorm opluchten. Je kunt het op elk moment van de dag doen, zonder je zorgen te maken over hoe anderen zich voelen.  Een dagboek kan een veilige plek zijn om even op adem (verhaal) te komen tijdens het rouwproces.

Tijdens de bijeenkomsten creëren we een ontspannen sfeer waarin deelnemers zich vrij voelen om hun gevoelens te uiten en tegelijkertijd hoop en veerkracht kunnen vinden voor de toekomst.

Locatie:  volgt

Datum:  volgt

Tijd: 10.30u-12.45u

Deze workshop is ook individueel te volgen en ook online. Vraag naar de mogelijkheden via Contact

Workshop Haiku schrijven in de Hortus

Laat je meevoeren door de tijdloze schoonheid van de Chinese tuin van de Hortus terwijl we samen de kunst van de Haiku verkennen. Ontdek hoe je met slechts enkele zorgvuldig gekozen woorden de essentie van de natuur en menselijke emotie kunt vangen, geïnspireerd door de rust en harmonie van deze betoverende omgeving.

Of je nu een ervaren dichter bent of gewoon op zoek bent naar een creatieve uitlaatklep, deze workshop is toegankelijk voor iedereen. 

Als dit je interesse heeft gewekt, meld je dan aan via Contact om je plaats voor de workshop te reserveren.

 

Wanneer: Zomer 2024 Nieuwe datum volgt

Tijd: 10.00u-12.00u    

Waar: de Chinese Tuin in de Hortus, Kerklaan 34, Haren                                     

Kosten: 35 euro, dit is inclusief entree Hortus, 2 consumpties en wat lekkers, de workshop Haiku+materialen

Heb je een Hortus jaarkaart? Dan krijg je korting.

 

Schrijven en zelfreflectie (ook online)

Schrijven is niet zomaar een activiteit; het is een krachtig instrument dat je in staat stelt om jezelf diepgaand te verkennen en te begrijpen. Zo kun je het constante denken en piekeren even achter je te laten, waardoor je ruimte creëert voor nieuwe inzichten en persoonlijke groei.

Mijn benadering is eenvoudig maar effectief: door middel van gerichte schrijfopdrachten daag ik je uit om de diepten van je gedachten en emoties te verkennen. Wat je op papier zet kan soms verrassend, onthullend en zelfs pijnlijk zijn. Het geschrevene kan variëren van diep emotioneel tot sprankelend humoristisch, maar één ding is zeker: het zal je raken en je laten nadenken.

Ben je klaar om jezelf te verrassen en te ontdekken wat Op Verhaal voor jou kan betekenen? Of wil je simpelweg een moment van diepgaande introspectie en creatieve expressie ervaren? Aarzel niet langer en meld je aan voor een individuele schrijfles via Contact. 

Ik kijk ernaar uit om samen met jou op verhaal te komen!

datum: in overleg

Kosten: 45euro per uur

 

Schrijven bij Kanker 

In deze zorgvuldig samengestelde cursus van 5 lessen bied ik een veilige ruimte om jouw ervaringen met kanker te verkennen en de impact ervan op jouw leven te onderzoeken. Geleid door een ervaren schrijfdocent (en ervaringsdeskundige) zullen we samen schrijven, delen en reflecteren op onze individuele ervaring met kanker. Geef jezelf de ruimte om de kracht van jouw woorden te ervaren en om jouw verhaal een stem te geven.

Deze cursus is ook individueel te volgen en online

Schrijven bij Verlies van een Huisdier: Een cursus in emotionele verwerking

Het verlies van een huisdier kan een diepgaand en hartverscheurend proces zijn. Voor velen voelt het alsof ze een geliefd lid van hun familie verliezen. De omgeving snapt vaak niet hoeveel impact dit verlies kan hebben. Opmerkingen als 'Dan neem je toch gewoon een nieuwe' is kwetsend en niet helpend. Om te helpen bij het omgaan met deze emoties en het vinden van een manier om het verlies te verwerken, wordt steeds vaker de kracht van schrijven ingezet. Een schrijfcursus specifiek gericht op het verlies van een huisdier biedt een veilige ruimte voor mensen om hun gevoelens te verkennen, herinneringen te koesteren en hun rouwproces te begrijpen. Door middel van deze creatieve expressie kunnen deelnemers een diepere verbinding maken met hun gevoelens en herinneringen, en kunnen ze troost vinden in het delen van hun verhalen met anderen die soortgelijke verliezen hebben ervaren.

Laten we beginnen

Of je nu geïnteresseerd bent in de kracht van creatief schrijven, rouw- en verliesbegeleiding,
of een combinatie van beiden, ik nodig je uit om de weg van expressie te starten op
jouw eigen unieke manier.